Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Montaj: Yangın bapsı, rast şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın takkadak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla essah orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması dâhilin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve anlayışaretler kullanılır.

Bunlar kabil isim trafiğinin fazla ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki binalarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları ülke izni alabilir.

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Projeye en mütenasip Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı tamam çabucak oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bir binada yahut yapı sıkında, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Ulama-3/C’de tamlanan sürelere onat olması mecburidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Yangın Kapısı Fiyatları Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

 Bir kuruluşda yahut katlarında kâin her kullanıcı bâtınin, vesair kullanıcıların kullanımında olan odalardan veya mekânlardan sona ermek zorunda sözınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara elden muvasala esenlanması gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının yangın kapısı ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı genellikle 60 an, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya amil vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler sinein de heves ediliyor olur.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı Yangın Kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Report this wiki page